.

Bercuti ke Amsterdam ke kite....

Assalamualaikumm...


Sekarang tengah musim bunga kat sini start bulan Mac hingga Mei. Time ni paling best bercuti ke Amsterdam untuk tengok bunga tulip yang sedang berkembang mekar cantik sangat2! So kami sekeluarga (bertiga je pun ;) plan percutian ringkas ke sana. Tujuan utama memang nak tengok bunga tulip di Kuekenhof tapi dah alang2 tu sempat jugak ke beberapa tempat menarik yang lain.


Kami bertolak daripada Manchester Airport pukul 7:00pagi dengan menaiki flight easyJet dan sampai di Schiphol Airport lebih kurang pukul 09:30pagi. Oh ya beza waktu antara UK dan Europe countries 1 jam ya. So sebenarnya perjalanan dalam 1 jam 30 minit je.

Dalam train from Sheffield to Manchester.. Baby sleepy lagi pukul 5:00 pagi kot!

Manchester Airport :)

Wefie dulu kat Schiphol Airport

Sampai je kat Schiphol airport kami terus cari shuttle bus ke Keukenhof. Tak sempat nak bergambar dekat sign Iamsterdam kat Schiphol.huhu. Bus 858 ni dekat dengan Exit Arrival 4, dekat dengan starbucks. Senang je nak cari bus ni ikut direction daripada website Keukenhof.


Tempat tunggu bus ke Keukenhof di Schiphol Airport.




Masa kami sampai queue dah panjang sangat macam ulaq melingkaq. Nasib baik dah beli tiket siap2 dari official website Keukenhof, http://www.keukenhof.nl/en/ Kalau nak q beli tiket lagi tak taulah sampai sana pukul berapa. Walaupun weekdays ramai jugak orang. Mungkin sebab Keukenhof ni dibuka waktu tertentu je jadi setiap hari pun ramai orang.






Kalau nak beli tiket di Schiphol Airport boleh beli kat I amsterdam Visitor Centre dekat Arrival 2. Better beli combi ticket (shuttle bus + entrance fee). Harga combi ticket untuk tahun 2015, € 23.50 seorang. Sebaiknya beli lah tiket online siap2 dan jangan lupa print. Sebab kalau beli kat airport q sangat panjang. Lepastu kena q lagi nak naik bas. Banyak rugi masa kat situ jek.


Akhirnya dapat naik bas jugak. Alhamdulillah dapat last seat kosong. Mana yang tak dapat seat terpaksa berdiri lah. Rugi kan :( Tapi tetap jugak orang ramai bersesak penuhkan bas sebab tak nak tunggu the next bas. Perjalanan dari Schiphol ke Keukenhof lebih kurang 30min jugak.


View dari dalam bas yang cantik. Ada lalu kawasan kincir angin moden tapi tak sempat snap gambar.

Sampai depan Keukenhof bus berhenti kat bus stop depan pintu masuk. Tiket yang dah print tadi dia akan scan barcode. So jangan lipat ye barcode tu. Kat sini ada menyediakan free stroller untuk kanak-kanak & wheelchair untuk disabled person. Masa petugas scan ticket kita boleh tanya kalau pushchair still available. Waktu kami sampai pushchair masih banyak, jadi kami ambil jugak walaupun Husna sebenarnya lebih banyak duduk dalam sling.

Ni gambar masa nak pulang stroller. Semua dah kosong time ni.
Masuk je dalam tu orang dah ramai & sangat meriah. Alhamdulillah cuaca cantik sangat time tu. Tapi MasyaAllah sangat ramai orang. Peta Keukenhof boleh dapat kat dalam bakul tepi jambatan tu lepas pintu masuk. Melilau kot cari peta rupanya ada dalam tu.huuuu



Bila nampak je tulip pertama kat area pintu masuk tu terus excited! Jalan laju2 nak jarak sikit dari orang ramai. Kami pun meronda2 lah sampai penat. View sangat superb & nampak macam dalam gambar je. Walaupun pakai camera Iphone je pun cantik.





Pakai sport shoes untuk keselesaan sebab confirm akan banyak jalan!
Boleh naik bot ni untuk tour Keukenhof rasa. Tapi ramai sangat tu orang beratur :(
Husna asyik kena jadi model
Tengah sibuk photoshoot ada makcik ajak Husna sembang :D
Geram sangat tengok bebunga ni rasa macam nak petik je.
Tulip farm dekat dengan Keukenhof.
Suka sangat gambar ni..
Cardigan nampak sempit sebab pakai baju 3 lapis.haha

Kami bawa bekal makanan daripada Sheffield sebab memang niat nak berkelah kat sini. Ada juga Cafe dan beberapa gerai menjual makanan dan juga aiskrim. Cuaca memang panas time tu dan kami jumpa satu tempat duduk redup bawah pokok..hihi terus chop tempat & bukak makanan.

Tapi 10 minit je duduk situ kami dah gigil kesejukan. Haha typical malaysian nak juga cari tempat redup lupa kot kat oversea ni walaupun panas tapi angin sejuk dia masyaAllah menggigil sampai tulang. Padanpun takda sapa nak duduk situ semua pakat duduk bawah matahari :D. Kami pun pindah lah cari tempat yang betul2 matahari atas kepala. Pastu sambung makan dengan nyaman.

Lepas dah kenyang dan puas meronda kami tunggu bas untuk balik ke airport semula di tempat yang mula2 sampai tadi. Ada signboard bas ke Schiphol. Ramai jugak beratur tapi tak seramai macam kat Schiphol.



Sedar tak sedar dekat 3 jam jugak kami dalam tu. Besar sangat sampai kami tak habis cover semua. Maksudnya kena datang lagi ni next time :p..InsyaAllah..
 
Bestkan !
 
Macam mana nak kumpul duit beli melancong ke sana ?

Guna Duit Untung Main Saham Laaa... !
 

Susah ke main saham? tak lah, Senang jer, masuk kelas sehari dah boleh main...

Bila ekonomi baik main KLSE , kalau ekonomi x baik main FCPO/Fx (dgn MODAL RM2k boleh untung sampai RM30k bila SAHAM menjunam !! ~ FCPO/fx untung bila saham jatuh ! )
 
  • Kelas FCPO / Dagangan Hadapan Kelapa Sawit (RM69!) >> www.FCPO.co.nr


 
 
utures trading in malaysia crude palm oil futures fcpo cpo futures trading cpo futures futures crude palm oil futures malaysia fcpo malaysia crude palm oil price trade fcpo what is crude palm oil future crude palm oil crude palm oil futures trading oil price bursan malaysia future trading malaysia palm oil malaysia palm oil prices bursa futures crude palm oil futures malaysia crude palm oil fkli futures bursa malaysia cpo futures palm oil industry malaysian futures crude palm oil price chart palm oil in malaysia malaysia crude palm oil online trading malaysia cpo price palm oil price chart gold trading malaysia oil palm crude palm oil future palm oil trading companies palm oil futures market oil palm oil price chart palm oil trading crude palm oil in malaysia trading palm oil palm oil hq palm oil mill soybean oil futures palm oil futures Malaysia  palm oil futures fcpo trading fcpo chart malaysia futures trading how to trade futures in malaysia palm oil price futures trading malaysia crude palm oil futures futures trading in malaysia crude palm oil futures fcpo cpo futures trading cpo futures futures crude palm oil futures malaysia fcpo malaysia crude palm oil price trade fcpo what is crude palm oil future crude palm oil crude palm oil futures trading oil price bursan malaysia future trading malaysia palm oil malaysia palm oil prices bursa futures crude palm oil futures malaysia crude palm oil fkli futures bursa malaysia cpo futures palm oil industry malaysian futures crude palm oil price chart palm oil in malaysia malaysia crude palm oil online trading malaysia cpo price palm oil price chart gold trading malaysia oil palm crude palm oil future palm oil trading companies palm oil futures market oil palm oil price chart palm oil trading crude palm oil in malaysia trading palm oil palm oil hq palm oil mill soybean oil futures palm oil futures Malaysia palm oil futures fcpo trading fcpo chart Malaysia

 

Tempatanzaharudinustaz sobrinasir forexpakdiTop Forex Forumcarigoldnogoldwang cybercaricommymesranetbicara jutawanTop Indicator Forexsupport resistanceelliot wave fibonacciwinning solutionKuasa Forexcot reportmacd rsi adx bollingernewsCarian Saham Paling Tinggimaybank2u fxlangkah main sahambank negara malaysiacara menjana pendapatankelas saham percumakursus saham murahbelajar saham onlinebskl bursa malaysiaklci bursa sahambicara jutawanpelaburan sahamduit sambilanjawatan kosongkerja sambilanTop Forex Keywordblog forexbuku panduan forexstrategi forex long termcara senang trade forexpanduan simple forexEA expert advisorforex robotkursus forexforex tutorialteknik scalpingpart time trader kayakelas fxuntung forexfundamentalstranglestraddlebreak outasian marketforex sessionforex seremban tamping rembau nilai negeri sembilanforex labuantips forexforex seminarforex signalebook forex bahasa melayu bmbroker forexforex haramforex illegalapa itu forexbagaimana bermula dalam forexforex tipuTop MT4 Forex Brokerikofxfxmalayeracashmaster, pelaburan emas pelaburan emas maybank harga emas dinar emas pelaburan emas bank rakyat pelaburan emas public bank harga emas terkini harga emas maybank pelaburan emas di malaysia harga emas di malaysia harga emas malaysia pelaburan saham emas harga emas 916 terkini pelaburan dinar emas pelaburan emas forum saham emas harga emas di pasaran pasaran emas melabur emas harga emas 916 semasa pelaburan emas di bank rakyat pelaburan emas public gold harga emas harian pelaburan emas bank islam skim pelaburan emas harga emas semasa 916 pasaran emas semasa teknik pelaburan emas cara pelaburan emas zaharuddin pelaburan emas harga pasaran emas semasa harga emas bank negara pelaburan jongkong emas harga emas hari ini malaysia pasaran emas malaysia emas pelaburan harga emas 916 sekarang harga emas 999 terkini harga emas 999.9 hari ini pasaran emas hari ini harga pasaran emas hari ini



KLIK ICON TWITTER & FACEBOOK DIBAWAH DAN SHARE INFO DI LAMAN INI BERSAMA  KENALAN ANDA.... Bersama Menjana Kekayaan!

 

kursus forex forex malaysia belajar forex forex factory kuasa forex jutawan forex marketiva easy forex forex forex investment forex converter malaysia forex forex news forex courses forex indicator robot forex apa itu forex forex calculator forex trading forex exchange forex forum foreign exchange forex tutorial forex signal forex autopilot main forex panduan forex signal forex forex robot forex rates kursus forex di malaysia metatrader free forex signal berita forex kursus forex malaysia what is forex kursus forex 2010 forex broker forex contest islamic forex forex chart best forex broker forex ea forum forex forex automoney ebook forex indicator forex forex ebook forex bonus oanda forex kursus saham saham saham online marketiva main saham belajar saham main saham online metatrader 4 belajar main saham marketiva.com cara main saham online harga saham cara bermain saham jual beli saham bermain saham belajar saham online belajarforex belajar marketiva permainan saham online saham valas harga saham online cara bermain saham online bermain saham online pasar saham online trading saham online bagaimana cara bermain saham valas online belajar bermain saham trading saham cara saham online trading saham simulasi saham saham online trading main saham instaforex marketiva saham online foreign exchange main saham online belajar saham main saham maybank2u belajar main saham metatrader fx open metatrader 4 marketiva.com cara main saham online panduan main saham tips main saham mt4 metatrader 5 online trading bagaimana cara main saham marketiva scam www.marketiva.com forek fx pro beli saham online fx trading belajarforex easyforex valas forexmali trading online bermain saham investasi online bursa saham malaysia main board indeks saham modal main saham valas online trading saham bermain saham online foreks meta trader saham online trading cara bermain saham online trading saham online forextrading index saham investasi saham perdagangan saham bursa malaysia bursa malaysia real time bursa saham malaysia bursa malaysia price bursa malaysia berhad klse bursa malaysia bursa malaysia annual report bursa malaysia my bursa malaysia announcement bursa malaysia index bursamalaysia www.bursamalaysia.com bursamalaysia.com ftse bursa malaysia klse online bursa malaysia listing requirement bursa malaysia share price share market malaysia listing requirements of bursa malaysia how to invest in bursa malaysia bursa malaysia website market information bursa malaysia forum klse malaysia bursa saham malaysia online stock market malaysia star bursa malaysia bursamalaysia price bursa malaysia address bursa malaysia securities berhad malaysia stock exchange bursa malaysia bhd bursa malaysia career listed company in bursa malaysia ftse bursa malaysia klci bursa malaysia prices bursa malaysia depository sdn bhd bursa malaysia wiki bursa malaysia market watch malaysia market market watch malaysia fungsi bursa malaysia bursamalaysia announcement bursa malaysia derivatives company listed in bursa malaysia the star online business bursa malaysia market price bursa saham malaysia listed companies trading bursa malaysia bursa malaysia daily summary bursa malaysia blog klse klse online klse star klse price klse real time klse malaysia klse chart klse my klse my website market information prices index bursamalaysia klse stock watch klse star online bursa saham malaysia www.bursamalaysia.com klse bursa malaysia klse index klse market watch klse composite index www.klse.com.my star klse klse realtime kuala lumpur stock exchange klse announcement klse forum klse stock prices klse stock exchange klse online market watch www.klse.com klse real time monitor bursamalaysia.com share market malaysia klse my website market information malaysia stock exchange stock market malaysia klse blog klse stock malaysia stock market klse share price kuala lumpur stock exchange klse klse prices malaysia share market klse market realtime klse share market klse live klse quote klse summary klse eod data klse stock market star klse online GFC Markets FBS Holdings Inc. Finexo FxCompany LiteForex HY Markets [Forex, Stocks, Metals] Dukascopy [Interbank Forex] GFX Group SA [Forex, Stock Market Index, ...] MoneyForex [Forex, CFD, ...] Western Capital Forex [Forex, CFD, Stocks ...] dbFX Deutsche Bank [Forex ...] FxPro [Forex, CFD, Stocks, Metals ...] COESfx [Forex, Gold, ...] Saxobank [Forex, CFD, ...] TMS Brokers [Managed Accounts, ...] AlaronFX Inc. [Forex, Managed Accounts...] Delta Stock Inc. [Forex, Stock...] Man Financial [Forex, CFD...] A.B. Watley Forex [Forex, Future...] FXDirectDealer iFOREX [Forex, Trading Signals,...] Currency Trading USA [Forex, Man...] Forex Day Trading [Forex, Manage...] Forex For You [Forex, Managed Fu...] Carlo Scevola, CTA [Managed Fund...] Gallo Global Markets [Forex, Fut...] FOREX.com DTG Futures [Futures] DirectFX Invest2forex Rose Stevons & Company [Mana...] Goldberg Forex Group FXOnline Japan Ltd., FXTech Trading Goetz Financial Forex Affin Investment Bank Berhad L 2 Alliance Investment Bank Berhad L 3 AmInvestment Bank Berhad L 4 CIMB Investment Bank Berhad L 5 ECM Libra Investment Bank Berhad L 6 Hong Leong Investment Bank Berhad L 7 HwangDBS Investment Bank Berhad L 8 KAF Investment Bank Berhad L 9 Kenanga Investment Bank Berhad L 10 Maybank Investment Bank Berhad L 11 MIDF Amanah Investment Bank Berhad L 12 MIMB Investment Bank Berhad L 13 OSK Investment Bank Berhad L 14 Public Investment Bank Berhad L 15 RHB Investment Bank Berhad successinforex.blogspot.com collegeforex.com www.duitdariforex.com www.jaguhforex4u.com www.forexmalaysia.com www.bijakforex.com www.sureheboh.com www.kampusforex.com santaiforex.afcobiz.com forex percuma , belajar forex , teknik forex percuma , belajar forex percuma , forex blog , forex blogspot, faham forex, belajar blog, belajar forex islamic, forex percuma, nak belajar main tukaran wang asing, foex percuma, belajar percuma saham, nak belajar forex, ilmu forex percuma, belajar forex islam, beza forex saham, forex duit percuma, belajar blog percuma, jom belajar forex, www.teknikforex percuma.com, belajar forex.com, nak blaja forex, kan belajar forex, teknik forex tag cloud Some currency pairs are more predictable than others. Here are my top 5: 1. AUD/USD 2. EUR/GBP 3. NZD/USD 4. EUR/USD 5. USD/CHF