Hah, Ni 5 Saham Best Untuk Korang Melabur Dalam Norma Baharu!

Korang tahu tak waktu mula-mula PKP (Mac 2020), pasaran saham Bursa jatuh merudum teruk dalam 20.52%? Paling rendah kot kalau nak tengok selepas krisis ekonomi negara tahun 2009. Gambar kat bawah ni siap ada tunjuk trend pasaran saham yang jatuh...

Sumber: Trading Economics


Obviously, pasaran saham akan terjejas dalam keadaan ekonomi yang tengah tak stabil ni, tak termasuk lagi dengan kesan dari pandemik dan PKP. Kalau nak tahu, syarikat tempatan pun takde untung sangat dalam suku pertama tahun 2020 disebabkan ni lah. Kalau syarikat tak untung, saham pun indirectly terjejas jugak. 

Jadi, mesti semua (admin pun!) tertanya-tanya soalan yang sama kan? Saham apa yang pelabur-pelabur patut perhati dalam norma baharu ni? Yang paling penting, saham apa yang menguntungkan dan vice versa?


Industri yang untung: Penjagaan kesihatan, teknologi & tenaga

Sejak Covid-19 kan, industri penjagaan kesihatan semakin berkembang k! Ya lah, make sense lah kan industri ni berkembang sebab permintaan produk diorang semakin tinggi. Lagi-lagi sebab barang penting dan essential kot untuk lawan Covid-19. Semua mesti ada banyak barang-barang ni. Admin siap ada 2 kotak!

Selain tuh, ada juga kenaikan dalam sektor teknologi sepanjang musim Covid-19. Ini sebab ramai pengguna (termasuk admin sekali!) guna online platform untuk beli barang-barang dapur dan keperluan. Sama cam pelabur, konsumer pun semakin berjaga-jaga!

Tak boleh nak nafikan yang industri tenga pun semakin berkembang. Ya lah, semenjak gomen announce dalam Belanjawan 2021 yang diorang akan bagi RM200 rebate tuk barang-barang yang save energy. Konfem lagi ramai yang akan beli - pelabur pun nak join sekali lah!



 

Industri yang rugi: Pelancongan, penerbangan & barang pengguna 

Ya lah, tak semua syarikat boleh dapat untung dalam climate sekarang  ni. Walaupun ada bisnes yang boleh buat untung, ramai lagi yang tak boleh. Tapi, nak buat camne? Kalau bisnes tak jalan cam biasa, keuntungan pun kurang lah. Lagi-lagi untuk syarikat pelancongan dan penerbangan.

Kiranya dalam 6 hingga 12 bulan akan datang, memang penting bagi syarikat pelancongan dan penerbangan usaha untuk restart semula bisnes. Restart admin maksudkan kat sini adalah bila keadaan bisnes dah jadi cam biasa balik sebelum Covid-19. Sebab tuh, kalau kita nak bercuti, dalam negara je k? Kita #sapotlokal! 

 

Okay, sekarang jom tengok saham mana yang untung dan yang tak waktu pandemik & norma baharu ni… Boleh tengok trends gambar-gambar kat bawah ni!

 



5 saham yang tengah untung…

Antara 5 saham yang rugi adalah…

1. Malaysia Airports Holdings Berhad 

 

2. Nestle (Malaysia) Berhad 

 

3. Heineken Malaysia Berhad 

 

4. Airasia Group Berhad 

 

5. Top Glove Corporation Berhad


NOTA: Pada awal pandemik Covid-19, saham Top Glove memang perform. Cuma, selepas 13 Oktober, diorang punya harga saham pun jatuh merudum. Kalau ikut prestasi kewangan, ok je. Cuma, tu lah, ada pulak kluster dalam pekerja-pekerja sampai terpaksa tutup banyak kilang (nasib-nasib…)!



 

So, apa yang patut pelabur-pelabur buat?

Pasaran saham memang tak menentu dari dulu sampai sekarang. Ada kemungkinan k saham yang tengah naik sekarang ni mungkin akan jatuh esok. Scary kan?

Lagipun, pelaburan saham ni memang berisiko tinggi walaupun pelabur hanya decide nak beli dan tunggu. Sebab tuh lah pelabur-pelabur kena ada kemahiran buat keputusan yang cepat dan tepat. Baru lah boleh jadi pelabur yang berjaya!


LANGGAN SIGNAL FOREX / FCPO & TIPS PELABURAN SAHAM TERUS KE EMEL ANDA!




Susah nak untung dalam Forex?
Pening kepala nak pilih kaunter Saham yang akan untung ?
Tak pasti entry untuk FCPO ?

Dengan langganan PAKEJ Signal dan Tips KLFX terus emel anda...

Anda TIDAK PERLU lagi berhempas pulas membuat analisis setiap hari.

Trade dengan mudah dan simple berpandukan signal / tips yang kami hantar terus ke emel anda !

 

BERMINAT?  KLIK DISINI >> http://klfx.blogspot.my/p/klfx-free-forex-signal.html

Top MT4 Forex Brokerikofxfxmalayeracashmaster forexfxcmliteforexinstaforexmarketivaeasy forexSelebriti Fx Tempatanzaharudinustaz sobrinasir forexpakdiTop Forex Forumcarigoldnogoldwang cybercaricommymesranetbicara jutawanTop Indicator Forexsupport resistanceelliot wave fibonacciwinning solutionKuasa Forexcot reportmacd rsi adx bollingernewsCarian Saham Paling Tinggimaybank2u fxlangkah main sahambank negara malaysiacara menjana pendapatankelas saham percumakursus saham murahbelajar saham onlinebskl bursa malaysiaklci bursa sahambicara jutawanpelaburan sahamduit sambilanjawatan kosongkerja sambilanTop Forex Keywordblog forexbuku panduan forexstrategi forex long termcara senang trade forexpanduan simple forexEA expert advisorforex robotkursus forexforex tutorialteknik scalpingpart time trader kayakelas fxuntung forexfundamentalstranglestraddlebreak outasian marketforex sessionforex seremban tamping rembau nilai negeri sembilanforex labuantips forexforex seminarforex signalebook forex bahasa melayu bmbroker forexforex haramforex illegalapa itu forexbagaimana bermula dalam forexforex tipuTop MT4 Forex Brokerikofxfxmalayeracashmaster Brokerikofxfxmalayeracashmaster forexfxcmliteforexinstaforexmarketivaeasy forexSelebriti Fx Tempatanzaharudinustaz sobrinasir forexpakdiTop Forex Forumcarigoldnogoldwang cybercaricommymesranetbicara jutawanTop Indicator Forexsupport resistanceelliot wave fibonacciwinning solutionKuasa Forexcot reportmacd rsi adx bollingernewsCarian Saham Paling Tinggimaybank2u fxlangkah main sahambank negara malaysiacara menjana pendapatankelas saham percumakursus saham murahbelajar saham onlinebskl bursa malaysiaklci bursa sahambicara jutawanpelaburan sahamduit sambilanjawatan kosongkerja sambilanTop Forex Keywordblog forexbuku panduan forexstrategi forex long termcara senang trade forexpanduan simple forexEA expert advisorforex robotkursus forexforex tutorialteknik scalpingpart time trader kayakelas fxuntung forexfundamentalstranglestraddlebreak outasian marketforex sessionforex seremban tamping rembau nilai negeri sembilanforex labuantips forexforex seminarforex signalebook forex bahasa melayu bmbroker forexforex haramforex illegalapa itu forexbagaimana bermula dalam forexforex tipuTop MT4 Forex Brokerikofxfxmalayeracashmaster, pelaburan emas pelaburan emas maybank harga emas dinar emas pelaburan emas bank rakyat pelaburan emas public bank harga emas terkini harga emas maybank pelaburan emas di malaysia harga emas di malaysia harga emas malaysia pelaburan saham emas harga emas 916 terkini pelaburan dinar emas pelaburan emas forum saham emas harga emas di pasaran pasaran emas melabur emas harga emas 916 semasa pelaburan emas di bank rakyat pelaburan emas public gold harga emas harian pelaburan emas bank islam skim pelaburan emas harga emas semasa 916 pasaran emas semasa teknik pelaburan emas cara pelaburan emas zaharuddin pelaburan emas harga pasaran emas semasa harga emas bank negara pelaburan jongkong emas harga emas hari ini malaysia pasaran emas malaysia emas pelaburan harga emas 916 sekarang harga emas 999 terkini harga emas 999.9 hari ini pasaran emas hari ini harga pasaran emas hari ini buku panduan ternak lobster air tawar esceram share price kursus saham cara main forex cara main saham belajar saham sisihan piawai formula formula sisihan piawai kenali asas candlestick main saham forex kelas forex n2n share price dufu share price lpi share price malaysia ar rahnu express calculator belajar forex malaysia kursus saham online klse canone inta bina klse ea forex malaysia annjoo supermx ternak udang galah di rumah klse petgas tongher share price cara ternak udang galah yspsah share price strategi swing trading saham saham forex kursus akpk main saham online tanpa modal cara nak main saham belajar trading saham kelas saham percuma klse: daya kursus akpk online kursus akpk secara online ternak udang kara rumus sisihan piawai forex trading training course malaysia

KLIK ICON TWITTER & FACEBOOK DIBAWAH DAN SHARE INFO DI LAMAN INI BERSAMA  KENALAN ANDA.... Bersama Menjana Kekayaan!

 

Leave a Reply



1. KELAS & SIGNAL SAHAM Bursa Malaysia - RM15 minggu ini shj!

2. KURSUS FCPO - RM69 minggu ini shj!

Cepat daftar di sini >> www.KLFX.blogspot.com



Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

kelas saham ddnk kelas saham terbaik kelas saham percuma kelas saham global kelas saham 2021 kelas saham aaa kelas saham murah kelas saham beginner kelas saham online kelas saham alwi adam saham kelas a dan b saham kelas a kelas asas saham saham kelas a b c harga kelas saham asri ahmad kelas saham shah alam kelas saham bei kelas saham blue chip kelas saham biasa kelas bursa saham malaysia saham kelas b kelas bursa saham kelas saham johor bahru saham kelas c kelas chef saham kelas menang saham.com kelas saham dr zaharuddin kelas saham di bei harga kelas saham ddnk kelas menang saham ddnk pengalaman kelas saham ddnk daftar kelas saham ddnk kelas saham bursa efek indonesia kelas saham free kelas saham fy kelas saham faizal yusup kelas saham gratis saham kelas ganda adalah kelas trading saham gratis kelas saham haji asri harga kelas saham kelas saham idx kelas saham ipoh kelas saham isaham manulife dana saham kelas i1 kelas investasi saham di prakerja kelas saham kuantan kelas saham kota bharu kelas saham kedah kelas kelas saham kelas trading si koko saham investor saham kelas kakap kelas saham master yus kelas saham melaka kelas saham mahal kelas saham mirae kelas menang saham kelas main saham kelas saham nizam malek kelas saham najib saahari kelas saham online percuma kelas saham patuh syariah kelas saham pemula kelas saham penang kelas saham percuma 2020 kelas saham preferen kelas saham prakerja kelas pelaburan saham kelas saham rempit review kelas saham kelas saham syariah kelas saham surabaya saham syariah kelas pemula kelas saham tct kelas saham tu kelas trading saham kelas trader saham kelas saham untuk pemula yuran kelas saham ddnk kelas saham zamsaham kelas zamsaham saham kelas 1 kelas saham 2020 kelas belajar saham 2019 saham kelas 2 saham kelas 3 kelas hartanah online kelas hartanah abang ensem kelas pelaburan hartanah kursus hartanah inspen kursus hartanah 2021 kursus hartanah 2020 kursus hartanah 2019 kursus hartanah di malaysia kursus hartanah di kelantan kursus hartanah di perak kursus ejen hartanah 2020 kursus ejen hartanah kursus ejen hartanah 2019 kursus ejen hartanah 2021 kursus ejen hartanah kelantan kursus ejen hartanah ipoh kursus hartanah percuma kursus perunding hartanah 2020 kursus perunding hartanah kursus pengurusan hartanah kursus perunding hartanah 2021 kursus penilaian hartanah kursus pengurusan hartanah uitm kursus perunding hartanah 2019 pelaburan emas maybank pelaburan emas patuh syariah pelaburan emas public gold pelaburan emas ar rahnu pelaburan emas bank rakyat pelaburan emas cimb pelaburan emas quantum metal pelaburan emas makmur gold pelaburan emas ar rahnu bank rakyat pelaburan emas affin bank pelaburan emas atau saham pelaburan emas atau asb pelaburan emas agrobank pelaburan emas ar rahnu yapeim pelaburan emas al-rajhi gold-i pelaburan emas bank muamalat pelaburan emas bank islam 2020 pelaburan emas bank mana yang bagus pelaburan emas bank pelaburan emas bank islam 2021 pelaburan emas bsn pelaburan emas bank patuh syariah pelaburan emas cimb review pelaburan emas cimb bank pelaburan emas cimb halal pelaburan emas di cimb bank hukum pelaburan emas cimb kebaikan pelaburan emas cimb cara pelaburan emas pelaburan emas di bank pelaburan emas di malaysia pelaburan emas dalam islam pelaburan emas di maybank pelaburan emas di bank islam pelaburan emas dengan maybank pelaburan emas di public gold pelaburan emas di bank rakyat ebook pelaburan emas e book pelaburan emas pelaburan emas fizikal pelaburan emas fizikal terbaik pelaburan emas fatwa pelaburan emas kuwait finance house pelaburan emas di kuwait finance house pelaburan emas gap pelaburan emas gold bar pelaburan emas geneva pelaburan emas geneva haram pelaburan emas public gold halal pelaburan emas royal gold pelaburan emas haram pelaburan emas halal atau haram pelaburan emas hellogold pelaburan emas halal pelaburan emas habib pelaburan emas hukum pelaburan emas vs hartanah pelaburan emas tabung haji pelaburan emas islamic pelaburan emas islamik pelaburan emas bank islam pelaburan emas maybank islamic pelaburan emas bank muamalat gold i ilmu pelaburan emas pelaburan emas jangka panjang pelaburan jongkong emas parameter pelaburan emas jakim teknik pelaburan emas jangka pendek jenis pelaburan emas pelaburan emas kwsp pelaburan emas kfh pelaburan emas kelantan pelaburan emas kena tipu pelaburan emas kuantan pelaburan kijang emas maybank pelaburan akaun emas pelaburan emas lelong pelaburan emas maybank patuh syariah pelaburan emas maybank 2021 pelaburan emas maksud pelaburan emas maybank 2020 pelaburan emas malaysia pelaburan emas bank negara pelaburan emas online hukum pelaburan emas secara online pelaburan emas patuh syariah di malaysia pelaburan emas public bank pelaburan emas pdf pelaburan emas perhiasan pelaburan emas paling selamat pelaburan emas qm pelaburan emas rhb bank pelaburan emas review pelaburan emas scammer pelaburan emas shukor hashim pelaburan emas syariah pelaburan emas sekarang pelaburan saham emas pelaburan emas terbaik di malaysia pelaburan emas tipu pelaburan emas terbaik malaysia pelaburan emas terbaik 2020 pelaburan emas tricogold pelaburan emas tok belagak syarikat pelaburan emas terbaik di malaysia pelaburan emas untung atau rugi pelaburan emas untung pelaburan emas vs unit trust emas untuk pelaburan pelaburan emas vs asb pelaburan emas vs saham pelaburan perak vs emas pelaburan emas wahed pelaburan warga emas pelaburan emas yapeim pelaburan emas yang terbaik pelaburan emas yang boleh dipercayai pelaburan emas yang menguntungkan cara pelaburan emas yang menguntungkan pelaburan emas mana yang terbaik syarikat pelaburan emas yang sah pelaburan emas zenith gold pelaburan emas dr zaharuddin zakat pelaburan emas pelaburan emas 1g pelaburan emas 2021 pelaburan emas 2020 pelaburan emas 2019 pelaburan emas cimb 2020 pelaburan emas terbaik 2019 pelaburan emas 999 pelaburan emas 916 atau 999 pelaburan emas 916 tips pelaburan emas 999 warrant saham mastery warrant saham artinya warrant saham expired warrant saham fren warrant saham haram saham warrant tamat tempoh saham warrant patuh syariah saham warrant 2021 warrant saham adalah arti warrant saham saham warrant baru saham warren buffett beli warrant saham waran saham biasa call warrant saham warrant dalam saham warrant di saham apa itu warrant dalam saham saham dnex warrant daftar warrant saham fungsi warrant saham jenis warrant saham jual warrant saham list warrant saham saham warrant malaysia warrant secret saham mastery premium warrant saham saham warrant syariah saham structured warrant saham warrant terbaik saham warrant 2020