.

Pengalaman Menginap Di Hotel Bintang Tujuh Burj Al Arab Di Dubai

Burj Al Arab adalah sebuah hotel mewah yang terletak di Dubai, Uni Emirat Arab. Memiliki ketinggian 321 m (1.053 ft), merupakan hotel tertinggi keempat di dunia. Bentuk struktur bangunan ini dirancang menyerupai bentuk kapal berlayar. Hotel ini sering disebut-sebut sebagai hotel bintang tujuh karena layanan dan fasilitas yang diberikan benar-benar sangat lux.

Burj Al Arab ini dirancang oleh arsitek Tom Wright dari WS Atkins PLC. Pembangunan dimulai pada tahun 1994 diatas sebuah pulau buatan, Tom Wright mengatakan bahwa bangunan ini harus menjadi ikon atau simbolis untuk Dubai sesuai permintaan sang klien. Mirip dengan ikonik Sydney dengan Opera House-nya, London dengan Big Ben, atau Paris dengan Menara Eiffel. Hotel Burj Al Arab selesai dibangun dan dibuka pada bulan Desember 1999 hingga sekarang.

Untuk dapat masuk ke hotel ini harus melalui pintu penjagaan yang ketat. Didepan gerbang akan diminta menunjukkan surat reservasi bagi yang baru datang atau kunci kamar bila sudah melakukan check-in. Bila nama kita tidak tercantum didalam daftar nama, maka kita tidak dapat masuk. Setelah melewati gerbang lanjut masuk melewati jembatan diatas pantai (karena Hotel Burj Al Arab berada di atas pulau buatan). Tidak lama kemudian masuk ke area lobby, dimana disaat kita turun dari kendaraan mereka menyambut dengan menyebut nama kita (tanpa kita menyebut nama kita, mereka sudah tahu dan memanggil nama kita).

Disaat ktia masuk kedalam Hotel Burj Al Arab, kita tidak melihat dimana meja resepsionis untuk melakukan proses check-in, ternyata disaat kita masuk kedalam hotel ini kita langsung disambut oleh 2 pegawai yang akan mengantar kita langsung ke dalam kamar hotel (yang sebelumnya didepan pintu masuk lobby kita disuguhkan makanan kurma dan handuk untuk membersihkan tangan). Didalam kamar terdapat ruang kerja dimana diruang ini kita melakukan proses check-in nya, memperlihatkan kartu identitas/paspor, kartu kredit, dsb.

Kamar yang disediakan terdiri dari 2 lantai, terdiri dari:
Lantai bawah
  • Ruangan keluarga dengan jendela dari kaca yang luas, terdapat sofa-sofa yang indah, televisi dengan remote control moderen
  • Ruang makan, terdapat meja makan yang sudah dihiasi dengan buah-buahan, botol anggur
  • Ruang kerja, terdapat meja beserta laptop yang sudah terkoneksi ke internet
  • Ruang kamar mandi kecil
  • Ruang gudang kecil, untuk menyimpan koper




Lantai atas
  • Ruangan tidur yang besar, dengan jendela dari kaca yang luas, pemandangan separuh laut separuh perkotaan
  • Ruang kamar mandi, jacuzzi, shower mandi, meja rias
  • Ruang serba guna untuk menaruh barang




Semua ruangan terlihat mewah dan lux, sofa-sofa dan sarung bantal yang terbuat dari bulu angsa, karpet yang tebal, disediakan remote control untuk membuka dan mengangkat televisi dari dalam meja, serta membuka dan menutup korden secara automatis. Setiap lantai terdapat seorang private assistant, mereka akan membukakan pintu bila kita ingin masuk kamar (jadi kunci kamar tidak pernah dipakai, hanya untuk ditunjukkan di pintu gerbang pintu pos keamanan masuk hotel saja. Setiap kita keluar kamar walau hanya sesaat, setiba kita masuk kembali ke kamar maka kamar sudah menjadi rapih kembali, susunan seprei dan bantal kembali tertata rapih, sajian buah-buahan di isi kembali, diberikan makanan-makanan yang beragam, terkadang buah kurma aneka rasa, lalu coklat, dsb.


Tanpa harus menginap di hotel ini sebenarnya kita juga dapat masuk kedalam hotel Burj Al Arab, yaitu dengan cara kita santap makan siang/malam disana. Tapi lagi-lagi untuk dapat makan di hotel Burj Al Arab kita harus melakukan reservasi yang waktunya bisa beberapa bulan sebelumnya, jadi kita tidak dapat datang langsung untuk memesan tempat. Hotel ini dikelola oleh Grup Jumeirah, terdiri dari 28 ganda lantai lantai yang menampung 202 kamar tidur. Suite terkecil menempati area seluas 169 m2, 225m2 dan hinnga yang terbesar seluar 780 m2.


Hotel ini juga memiliki tempar rekreasi yang tertutup, artinya hanya bisa dipergunakan oleh tamu-tamu hotel yang menginap, tidak diperuntukkan untuk umum. Tempat rekreasi terdapat kolam bernang, wahana bermain air dan pantai yang juga terdapat rumah makan disana. Pantainya bersih, airnya jernih. Dari hotel menuju pantai menggunakan kendaraan lokal khusus yang jaraknya hanya beberapa menit saja. Selagi kita menginap di hotel ini sebaiknya memang kita manfaatkan fasilitas-fasilitas menariknya.



Di hotel ini juga menyediakan kendaraan transportasi bila kita ingin berpergian keluar dari lokasi hotel. Terdapat taksi lokal atau kendaraan-kendaraan mobil mewah seperti Ferrari, Lamborgini, Roll Royce, BMW yang dapat disewa. Atau bila kita ingin pergi ke bandara dari hotel Burj Al Arab menggunakan helikopter juga dapat dilakukan, selama kita sanggup menyewanya. Hotel ini memiliki landasan helikopter diatas gedung. Sesuatu hal yang menarik untuk disimak juga adalah bahwa hidangan makanan di hotel ini diberi kandungan sedikit serpihan/serbuk dari emas, dimana dalam 1 tahun hotel Burj Al Arab menghabiskan 5 kg emas untuk dikonsumsi dalam makanan-makanan tersebut.



Menginap semalam di hotel Burj Al Arab Dubai membuat penulis serasa menjadi seorang pangeran, fasilitas yang begitu mewah, tatanan ruangan dan interior yang begitu indah, pelayanan kamar yang sangat memuaskan, semua menjadikan pengalaman yang tak terlupakan. Dan penulis pun tak lupa untuk beranjak berkelana ke tempat lain, sebab kawatir akan kocek bila berlama-lama di hotel ini

Bestkan !
Macam mana nak kumpul duit  Melancong ke sana ?

Guna Duit Untung Main Saham Laaa... !

Susah ke main saham? tak lah, Senang jer, masuk kelas sehari dah boleh main...



Bila ekonomi baik main KLSE , kalau ekonomi x baik main FCPO/Fx (dgn MODAL RM2k boleh untung sampai RM30k bila SAHAM menjunam !! ~ FCPO/fx untung bila saham jatuh ! )

 

 Pilih jer kelas mana nak masuk dibawah...

  1. Kelas FCPO / Dagangan Hadapan Kelapa Sawit (RM69!) >> www.FCPO.co.nr
  2. Kursus Asas Pelaburan Bursa Saham ( RM69 ! ) >> www.KLFX.blogspot.com 
  3. Kelas Teknik Forex " 100 PIPS " & Signal PERCUMA ! >> http://OIIM.co.nr  
  4. Kursus Pelaburan EMAS (Saving/SpotGold/Brg Kemas) >> www.KLFX.blogspot.com

utures trading in malaysia crude palm oil futures fcpo cpo futures trading cpo futures futures crude palm oil futures malaysia fcpo malaysia crude palm oil price trade fcpo what is crude palm oil future crude palm oil crude palm oil futures trading oil price bursan malaysia future trading malaysia palm oil malaysia palm oil prices bursa futures crude palm oil futures malaysia crude palm oil fkli futures bursa malaysia cpo futures palm oil industry malaysian futures crude palm oil price chart palm oil in malaysia malaysia crude palm oil online trading malaysia cpo price palm oil price chart gold trading malaysia oil palm crude palm oil future palm oil trading companies palm oil futures market oil palm oil price chart palm oil trading crude palm oil in malaysia trading palm oil palm oil hq palm oil mill soybean oil futures palm oil futures Malaysia  palm oil futures fcpo trading fcpo chart malaysia futures trading how to trade futures in malaysia palm oil price futures trading malaysia crude palm oil futures futures trading in malaysia crude palm oil futures fcpo cpo futures trading cpo futures futures crude palm oil futures malaysia fcpo malaysia crude palm oil price trade fcpo what is crude palm oil future crude palm oil crude palm oil futures trading oil price bursan malaysia future trading malaysia palm oil malaysia palm oil prices bursa futures crude palm oil futures malaysia crude palm oil fkli futures bursa malaysia cpo futures palm oil industry malaysian futures crude palm oil price chart palm oil in malaysia malaysia crude palm oil online trading malaysia cpo price palm oil price chart gold trading malaysia oil palm crude palm oil future palm oil trading companies palm oil futures market oil palm oil price chart palm oil trading crude palm oil in malaysia trading palm oil palm oil hq palm oil mill soybean oil futures palm oil futures Malaysia palm oil futures fcpo trading fcpo chart Malaysia


Tempatanzaharudinustaz sobrinasir forexpakdiTop Forex Forumcarigoldnogoldwang cybercaricommymesranetbicara jutawanTop Indicator Forexsupport resistanceelliot wave fibonacciwinning solutionKuasa Forexcot reportmacd rsi adx bollingernewsCarian Saham Paling Tinggimaybank2u fxlangkah main sahambank negara malaysiacara menjana pendapatankelas saham percumakursus saham murahbelajar saham onlinebskl bursa malaysiaklci bursa sahambicara jutawanpelaburan sahamduit sambilanjawatan kosongkerja sambilanTop Forex Keywordblog forexbuku panduan forexstrategi forex long termcara senang trade forexpanduan simple forexEA expert advisorforex robotkursus forexforex tutorialteknik scalpingpart time trader kayakelas fxuntung forexfundamentalstranglestraddlebreak outasian marketforex sessionforex seremban tamping rembau nilai negeri sembilanforex labuantips forexforex seminarforex signalebook forex bahasa melayu bmbroker forexforex haramforex illegalapa itu forexbagaimana bermula dalam forexforex tipuTop MT4 Forex Brokerikofxfxmalayeracashmaster, pelaburan emas pelaburan emas maybank harga emas dinar emas pelaburan emas bank rakyat pelaburan emas public bank harga emas terkini harga emas maybank pelaburan emas di malaysia harga emas di malaysia harga emas malaysia pelaburan saham emas harga emas 916 terkini pelaburan dinar emas pelaburan emas forum saham emas harga emas di pasaran pasaran emas melabur emas harga emas 916 semasa pelaburan emas di bank rakyat pelaburan emas public gold harga emas harian pelaburan emas bank islam skim pelaburan emas harga emas semasa 916 pasaran emas semasa teknik pelaburan emas cara pelaburan emas zaharuddin pelaburan emas harga pasaran emas semasa harga emas bank negara pelaburan jongkong emas harga emas hari ini malaysia pasaran emas malaysia emas pelaburan harga emas 916 sekarang harga emas 999 terkini harga emas 999.9 hari ini pasaran emas hari ini harga pasaran


LANGGAN SIGNAL FOREX / FCPO & TIPS PELABURAN SAHAM TERUS KE EMEL ANDA!




Susah nak untung dalam Forex?
Pening kepala nak pilih kaunter Saham yang akan untung ?
Tak pasti entry untuk FCPO ?

Dengan langganan PAKEJ Signal dan Tips KLFX terus emel anda...

Anda TIDAK PERLU lagi berhempas pulas membuat analisis setiap hari.

Trade dengan mudah dan simple berpandukan signal / tips yang kami hantar terus ke emel anda !

 

BERMINAT?  KLIK >> DISINI <<

Top MT4 Forex Brokerikofxfxmalayeracashmaster forexfxcmliteforexinstaforexmarketivaeasy forexSelebriti Fx Tempatanzaharudinustaz sobrinasir forexpakdiTop Forex Forumcarigoldnogoldwang cybercaricommymesranetbicara jutawanTop Indicator Forexsupport resistanceelliot wave fibonacciwinning solutionKuasa Forexcot reportmacd rsi adx bollingernewsCarian Saham Paling Tinggimaybank2u fxlangkah main sahambank negara malaysiacara menjana pendapatankelas saham percumakursus saham murahbelajar saham onlinebskl bursa malaysiaklci bursa sahambicara jutawanpelaburan sahamduit sambilanjawatan kosongkerja sambilanTop Forex Keywordblog forexbuku panduan forexstrategi forex long termcara senang trade forexpanduan simple forexEA expert advisorforex robotkursus forexforex tutorialteknik scalpingpart time trader kayakelas fxuntung forexfundamentalstranglestraddlebreak outasian marketforex sessionforex seremban tamping rembau nilai negeri sembilanforex labuantips forexforex seminarforex signalebook forex bahasa melayu bmbroker forexforex haramforex illegalapa itu forexbagaimana bermula dalam forexforex tipuTop MT4 Forex Brokerikofxfxmalayeracashmaster Brokerikofxfxmalayeracashmaster forexfxcmliteforexinstaforexmarketivaeasy forexSelebriti Fx Tempatanzaharudinustaz sobrinasir forexpakdiTop Forex Forumcarigoldnogoldwang cybercaricommymesranetbicara jutawanTop Indicator Forexsupport resistanceelliot wave fibonacciwinning solutionKuasa Forexcot reportmacd rsi adx bollingernewsCarian Saham Paling Tinggimaybank2u fxlangkah main sahambank negara malaysiacara menjana pendapatankelas saham percumakursus saham murahbelajar saham onlinebskl bursa malaysiaklci bursa sahambicara jutawanpelaburan sahamduit sambilanjawatan kosongkerja sambilanTop Forex Keywordblog forexbuku panduan forexstrategi forex long termcara senang trade forexpanduan simple forexEA expert advisorforex robotkursus forexforex tutorialteknik scalpingpart time trader kayakelas fxuntung forexfundamentalstranglestraddlebreak outasian marketforex sessionforex seremban tamping rembau nilai negeri sembilanforex labuantips forexforex seminarforex signalebook forex bahasa melayu bmbroker forexforex haramforex illegalapa itu forexbagaimana bermula dalam forexforex tipuTop MT4 Forex Brokerikofxfxmalayeracashmaster, pelaburan emas pelaburan emas maybank harga emas dinar emas pelaburan emas bank rakyat pelaburan emas public bank harga emas terkini harga emas maybank pelaburan emas di malaysia harga emas di malaysia harga emas malaysia pelaburan saham emas harga emas 916 terkini pelaburan dinar emas pelaburan emas forum saham emas harga emas di pasaran pasaran emas melabur emas harga emas 916 semasa pelaburan emas di bank rakyat pelaburan emas public gold harga emas harian pelaburan emas bank islam skim pelaburan emas harga emas semasa 916 pasaran emas semasa teknik pelaburan emas cara pelaburan emas zaharuddin pelaburan emas harga pasaran emas semasa harga emas bank negara pelaburan jongkong emas harga emas hari ini malaysia pasaran emas malaysia emas pelaburan harga emas 916 sekarang harga emas 999 terkini harga emas 999.9 hari ini pasaran emas hari ini harga pasaran emas hari ini

KLIK ICON TWITTER & FACEBOOK DIBAWAH DAN SHARE INFO DI LAMAN INI BERSAMA  KENALAN ANDA.... Bersama Menjana Kekayaan!

 

kursus forex forex malaysia belajar forex forex factory kuasa forex jutawan forex marketiva easy forex forex forex investment forex converter malaysia forex forex news forex courses forex indicator robot forex apa itu forex forex calculator forex trading forex exchange forex forum foreign exchange forex tutorial forex signal forex autopilot main forex panduan forex signal forex forex robot forex rates kursus forex di malaysia metatrader free forex signal berita forex kursus forex malaysia what is forex kursus forex 2010 forex broker forex contest islamic forex forex chart best forex broker forex ea forum forex forex automoney ebook forex indicator forex forex ebook forex bonus oanda forex kursus saham saham saham online marketiva main saham belajar saham main saham online metatrader 4 belajar main saham marketiva.com cara main saham online harga saham cara bermain saham jual beli saham bermain saham belajar saham online belajarforex belajar marketiva permainan saham online saham valas harga saham online cara bermain saham online bermain saham online pasar saham online trading saham online bagaimana cara bermain saham valas online belajar bermain saham trading saham cara saham online trading saham simulasi saham saham online trading main saham instaforex marketiva saham online foreign exchange main saham online belajar saham main saham maybank2u belajar main saham metatrader fx open metatrader 4 marketiva.com cara main saham online panduan main saham tips main saham mt4 metatrader 5 online trading bagaimana cara main saham marketiva scam www.marketiva.com forek fx pro beli saham online fx trading belajarforex easyforex valas forexmali trading online bermain saham investasi online bursa saham malaysia main board indeks saham modal main saham valas online trading saham bermain saham online foreks meta trader saham online trading cara bermain saham online trading saham online forextrading index saham investasi saham perdagangan saham bursa malaysia bursa malaysia real time bursa saham malaysia bursa malaysia price bursa malaysia berhad klse bursa malaysia bursa malaysia annual report bursa malaysia my bursa malaysia announcement bursa malaysia index bursamalaysia www.bursamalaysia.com bursamalaysia.com ftse bursa malaysia klse online bursa malaysia listing requirement bursa malaysia share price share market malaysia listing requirements of bursa malaysia how to invest in bursa malaysia bursa malaysia website market information bursa malaysia forum klse malaysia bursa saham malaysia online stock market malaysia star bursa malaysia bursamalaysia price bursa malaysia address bursa malaysia securities berhad malaysia stock exchange bursa malaysia bhd bursa malaysia career listed company in bursa malaysia ftse bursa malaysia klci bursa malaysia prices bursa malaysia depository sdn bhd bursa malaysia wiki bursa malaysia market watch malaysia market market watch malaysia fungsi bursa malaysia bursamalaysia announcement bursa malaysia derivatives company listed in bursa malaysia the star online business bursa malaysia market price bursa saham malaysia listed companies trading bursa malaysia bursa malaysia daily summary bursa malaysia blog klse klse online klse star klse price klse real time klse malaysia klse chart klse my klse my website market information prices index bursamalaysia klse stock watch klse star online bursa saham malaysia www.bursamalaysia.com klse bursa malaysia klse index klse market watch klse composite index www.klse.com.my star klse klse realtime kuala lumpur stock exchange klse announcement klse forum klse stock prices klse stock exchange klse online market watch www.klse.com klse real time monitor bursamalaysia.com share market malaysia klse my website market information malaysia stock exchange stock market malaysia klse blog klse stock malaysia stock market klse share price kuala lumpur stock exchange klse klse prices malaysia share market klse market realtime klse share market klse live klse quote klse summary klse eod data klse stock market star klse online GFC Markets FBS Holdings Inc. Finexo FxCompany LiteForex HY Markets [Forex, Stocks, Metals] Dukascopy [Interbank Forex] GFX Group SA [Forex, Stock Market Index, ...] MoneyForex [Forex, CFD, ...] Western Capital Forex [Forex, CFD, Stocks ...] dbFX Deutsche Bank [Forex ...] FxPro [Forex, CFD, Stocks, Metals ...] COESfx [Forex, Gold, ...] Saxobank [Forex, CFD, ...] TMS Brokers [Managed Accounts, ...] AlaronFX Inc. [Forex, Managed Accounts...] Delta Stock Inc. [Forex, Stock...] Man Financial [Forex, CFD...] A.B. Watley Forex [Forex, Future...] FXDirectDealer iFOREX [Forex, Trading Signals,...] Currency Trading USA [Forex, Man...] Forex Day Trading [Forex, Manage...] Forex For You [Forex, Managed Fu...] Carlo Scevola, CTA [Managed Fund...] Gallo Global Markets [Forex, Fut...] FOREX.com DTG Futures [Futures] DirectFX Invest2forex Rose Stevons & Company [Mana...] Goldberg Forex Group FXOnline Japan Ltd., FXTech Trading Goetz Financial Forex Affin Investment Bank Berhad L 2 Alliance Investment Bank Berhad L 3 AmInvestment Bank Berhad L 4 CIMB Investment Bank Berhad L 5 ECM Libra Investment Bank Berhad L 6 Hong Leong Investment Bank Berhad L 7 HwangDBS Investment Bank Berhad L 8 KAF Investment Bank Berhad L 9 Kenanga Investment Bank Berhad L 10 Maybank Investment Bank Berhad L 11 MIDF Amanah Investment Bank Berhad L 12 MIMB Investment Bank Berhad L 13 OSK Investment Bank Berhad L 14 Public Investment Bank Berhad L 15 RHB Investment Bank Berhad successinforex.blogspot.com collegeforex.com www.duitdariforex.com www.jaguhforex4u.com www.forexmalaysia.com www.bijakforex.com www.sureheboh.com www.kampusforex.com santaiforex.afcobiz.com forex percuma , belajar forex , teknik forex percuma , belajar forex percuma , forex blog , forex blogspot, faham forex, belajar blog, belajar forex islamic, forex percuma, nak belajar main tukaran wang asing, foex percuma, belajar percuma saham, nak belajar forex, ilmu forex percuma, belajar forex islam, beza forex saham, forex duit percuma, belajar blog percuma, jom belajar forex, www.teknikforex percuma.com, belajar forex.com, nak blaja forex, kan belajar forex, teknik forex tag cloud Some currency pairs are more predictable than others. Here are my top 5: 1. AUD/USD 2. EUR/GBP 3. NZD/USD 4. EUR/USD 5. USD/CHF